Насловна Вијести Република Српска Уз подршку Војводине нова подлога за терен за мали фудбал

Уз подршку Војводине нова подлога за терен за мали фудбал

222
0

На терену за мали фудбал Градског стадиона у Фочи, замијењена је вјештачка трава, захваљујући помоћи Покрајинске владе Војводине, која је овај пројекат финансирала са 28.000 KМ.

Ово игралиште, на којем су одрасле генерације Фочака, играјући мали фудбал, прву вјештачку траву добило је прије више од десет година, те је подлога дотрајала и на више мјеста оштећена.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, подсјетио је да је са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу приликом прошлогодишње посјете Новом Саду и Влади Војводине договорио обнову овог терена.

Вукадиновић је навео да је приликом преузимања функције начелника општине најавио да ће обновити све спортске терене у Фочи.

„Послије много година обновили смо овај терен, још од времена начелника Здравка Kрсмановића, када је урађен, тако да сада имамо одлично игралиште за мали фудбал. Жеља нам је да у близини сваке школе, у свакој мјесној заједници освијетлимо игралишта, да сва наша дјеца имају могућност да се баве спортом и рекреацијом. На крају крајева, овај терен неће користити само Фудбалски клуб `Сутјеска` и његови играчи, већ сви рекреативци и сви они који желе да се баве спортом“, рекао је Вукадиновић.

Из Фудбалског клуба „Сутјеска“ истакли су да је терен пресвучен изузетно квалитетном вјештачком подлогом, чији је рок трајања, уз добро одржавање, више од десет година.

Ускоро ће на овом терену бити одржан традиционални Меморијал у малом фудбалу „Ратко Раде Шобот“.

Покрајинска Влада Војводине намијенила је 153.000 KМ за помоћ институцијама и организацијама из осам локалних заједница у Српској и Федерацији БиХ.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстСоколац: Одржано предавање о газдовању срнећом дивљачи
Сљедећи текстВишковић: Што прије кренути са изградњом пута од Тјентишта ка Дрини