Насловна Најновије Укинута пресуда за смрт супружника Хршум, породице огорчена

Укинута пресуда за смрт супружника Хршум, породице огорчена

157
0
Врховни суд Републике Српске укинуо је првостепену пресуду Амиру Кујовићу (40) из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала, те тешко повријеђена његова сапутница Амина Рондић, и поступак вратио на ново суђење.
 

Пресуда је укинута након што је суд уважио жалбу Кујовићеве одбране.

Укинутом пресудом Кујовић је био осуђен на осам година затвора због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја, а изречена му је и двогодишња мјера забране управљања возилом „Б“ категорије.

Дарио и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале-Лјубогошта када је на њих великом брзином налетио „мерцедес“, којим је управљао Амир Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

У оптужници се наводи да Кујовић није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима.

Породице Хршум и Драговић пренеражени су срамном пресудом Врховног суда Републике Српске у чију је одлуку и непристрасност до овог момента вјеровала.

– Сачекаћемо да видимо текст образложења враћања пресуде на поновно одлучивање у Окружни суд Источно Сарајево, а када га добијемо обратићемо се свим медијима. Такође ћемо и на суд јавности понудити све наше доказе и видеозапис убиства са надзорне камере који је у посједу ожалошћених породица, па нек прави експерти одреде да ли је убица ишао 75 километара на час или 140-150 километара на час како су у судници говорили неки од свједока – рекли су чланови породица Хршум и Драговић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДелегација општине Источни Стари Град у узвратној посјети општини Жабљак
Сљедећи текстВечерас концерт Саше Матића у Источном Новом Сарајеву