Насловна Вијести Украјински авион који је пао у Грчкој носио опасне материје? (ВИДЕО)

Украјински авион који је пао у Грчкој носио опасне материје? (ВИДЕО)

277
0

Авион који се синоћ нешто прије 23 сата срушио код града Кавала на сјеверу Грчке, био је украјински Антонов Ан-12БК који је летио из Ниша за Аман, објавио је портал Флајтрадар24.

Као се наводи на Твитер налогу тог портала, у питању је авион украјинске компаније „Меридијан“.

Грчка цивилна авијација потврдила је да је авион летио из Србије за Јордан, наводи агенција АП.

Грчки медији тврде да се у авиону налазило осам особа и да је преносио 12 тона „опасних материјала“, претежно експлозива.

Локални званичници навели су, међутим, да нема конкретних информација о терету авиона, а власти наводе да не знају да ли је у авиону било опасних хемикалија.

Из предострожности и због снажног мириса који допире са мјеста удеса, координациони комитет састављен од представника локалних општина, полиције и ватрогасних служби, наложио је становницима два мјеста која су најближа мјесту несреће да држе затворене прозоре и не напуштају домове, као и да носе маске.

Грчка цивилна авијација је саопштила да је пилот успио да обавијести власти о проблему са једним од мотора авиона, као и да су му дали опцију да слети или на аеродром у Солуну, или Кавали, а да се он опредијелио за Кавалу која је била ближе пошто мора да изведе принудно слетање.

Готово одмах након тога, комуникација са авионом је изгубљена и он се срушио око 40 километара западно од аеродрома у Кавали, преноси АП.

Експлозије су одјекивале читаве ноћи у околини мјеста пада авиона, наводе локални становници, који кажу да су непосредно прије несреће видели ватрену лопту и траг од дима на небу.

Грчки ЕРТ је пренио да су на лице мјеста упућени експерти за експлозиве којима ће ће прикључити стручњаци из грчке Комисије за атомску енергију.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстГрадоначелник Београда први пут у срцу Романије
Сљедећи текстДружење Илиџанаца и пријатеља у порти храма у Блажују