Насловна Најновије Украјински амбасадор тражи забрану за Срђана Ђоковића

Украјински амбасадор тражи забрану за Срђана Ђоковића

173
0

Амбасадор Украјине у Аустралији Васил Мирошниченко, позвао је организаторе Аустралијен опена у Мелбурну, да забрани Срђану Ђоковићу, оцу српcког тенисера Новака Ђоковића, да присуствује мечевима док се не завршпи поступак у вези са контроверзним видео-снимком, на којем је приказан са руским навијачима.

Након Ђоковићеве побједе над руским тенисером Андрејом Рубљевом, у четвртфиналу у сриједу, 25. јануара, Срђан Ђоковић се појавио на видео-снимку са руским навијачима, од којих је један носио мајицу са ознаком „З“, која се повезује са руском специјалном војном операцијом у Украјини и држао руску заставу са портретом предсједника Русије Владимира Путина.

„Еј-Би-Си њуз“ пренио је коментар Мирошниченка, који је рекао да понашање Срђана Ђоковића „није прихватљиво“ и да представља „срамоту за турнир“, те да треба да се уведу санкције и да се затражи мишљење Новака Ђоковића у вези са инцидентом.

Руски навијачи истицали су 16. јануара руску заставу на трибинама током меча између Рускиње Kамиле Рахимове и Украјинке Kатерине Бајндл, што је изазвало незадовољство међу навијачима који су подржавали украјинску тенисерку.

Међународна тениска федерација суспендовала је у марту тениске савезе Русије и Бјелорусије и отказала све планиране турнире у тим земљама. Руски и Бјелоруски тенисери могу да се такмиче на турнирима које организују Удружење професионалних тенисера и Женска тениска асоцијација, али под неутралним заставама.

ИЗВОРсрна, РИА Новости, фото Vijesti.ba
Претходни текстМалољетно лице рањено у пуцњави у Сарајеву
Сљедећи текстВаршава шаље Кијеву додатних 60 тенкова