Насловна Најновије Улични продавци цвијећа неће бити предмет контроле Градске инспекције, истакао градоначелник Љубиша...

Улични продавци цвијећа неће бити предмет контроле Градске инспекције, истакао градоначелник Љубиша Ћосић

161
0
 
Инструкција републичких инспекцијских органа да се на подручју Републике Српске 6, 7. и 8. марта санкционишу нерегистровани продавци цвијећа и цвијетних аранжмана, односно улични продавци, која је изазвала бројне негативне реакције наших суграђана, била је тема састанка са представницима градског Одјељења за инспекцијске послове и градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.
 
„Иако је ово резултат поступања Републичке управе за инспекцијске послове на захтјев удружења регистрованих продаваца цвијећа које се обратило и ресорном министарству, нећемо да бјежимо од одговорности и због тога смо јутрос разговарали о начину на који можемо превазићи овај проблем“, истакао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.Нико из ове Градске управе не жели да прогања људе који зарађују хљеб продајом цвијећа на улици, али је исто тако потребно заштитити људе који су регистровани за бављење том дјелатношћу и за то плаћају порез“, истиче Ћосић.
 
На састанку је констатовано да постоји правни вакум који се односи на нерегистроване уличне продавце цвијећа и осталих производа, истакао је Ћосић и потписа онаредбу која се односи на евидентирање свих нерегистрованих продаваца цвијећа.
 
„Та наредба неће за њих створити никакве финансијске обавезе и служиће као основ за стварање евиденције и њихово некажњавање у периоду 6, 7. и 8. марта, како бисмо на тај начин ријешили ово питање за ову годину. Свјесни смо грешке и желимо то да ријешимо. И међу нама у Градској управи има оних који знају како је јести хљеб зарађан мукотрпним радом продаваца“, истиче Ћосић.
 
„Што се тиче наредне године, ресорном министарству ћемо поднијети захтјев за доношење подзаконског акта који ће регулисати уличну продају цвијећа и свих осталих производа од стране оних који немају регистровану дјелатност, начин њихове контроле и плаћања одговарајућих накнада. Ово је потребно ријешити на републичком нивоу, будући да се у празничне дане свака локална заједница у Републици Српској суочава са питањем уличне продаје различитих производа“, закључио је градоначелник Ћосић.
ИЗВОРРТВИС
Претходни текстПородица Горана Станишића из Рудог исписује успјешну животну причу
Сљедећи текстДр Неле Карајлић и група „Ван Гог“ наступиће на првом „Јахорина ски-фесту“