Насловна Вијести Источно Сарајево Универзитету у Источном Сарајеву додијељена Видовданска повеља

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена Видовданска повеља

294
0

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена је ,,Видовданска повеља“ на Свечаној академији одржаној 28.6.2022. године поводом обиљежавања Дана Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

,,Видовданска повеља“ се додјељује појединцима и институцијама за изузетан допринос очувању, афирмацији и трајању Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, у свом обраћању на Свечаној академији, подсјетио је на то да су ова два универзитета у посљератним годинама била принуђена да од нуле крену у изградњу свега што данас имају.

„Нама из Републике Српске је посебан осјећај када долазимо на Косово и Метохију, долазимо кући, овде нам је све. Има ли љепшег дана и љепшег повода и љепшег мјеста него да се баш данас, на овај свети дан, окупимо на Косову и Метохији“, изјавио је ректор Кулић.

Поред Универзитета у Источном Сарајеву, ,,Видовданска повеља“ је додијељена министру просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Бранку Ружићу.

На Свечаној академији су уручена и „Видовданска признања“ истакнутим професорима, награде студентима и „Захвалнице“ истакнутим радницима Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици из реда ненаставног особља.

Свечаној академији су присуствовали државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Маријана Дукић Мијатовић, помоћник министра просвете за високо образовање проф. др Бојан Тубић, ректори, проректори и представници Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Државног универзитета у Новом Пазару, Криминалистичко-полицијског универзитета, Универзитета одбране, Универзитета Унион и Универзитета у Источном Сарајеву.

Претходни текстУ суботу ревијална вожња “АТВ сусрет Јахорина 2022“
Сљедећи текстРукометни камп “Ратко Николић” у Источном Сарајеву