Насловна Вијести Република Српска Уницеф: Ђаци из Српске и ФБиХ у Лакташима представили награђене пројекте

Уницеф: Ђаци из Српске и ФБиХ у Лакташима представили награђене пројекте

113
0

Млади из основних и средњих школа из Гламоча, Мостара, Високог, Добоја, Требиња и Горњег Драгаљевца код Бијељине представили су на завршном догађају у Лакташима пројекте које су реализовали након што су изабрани као најбољи на Првој БиХ „АПШИФТ“ радионици одржаној у децембру, саопштено је из Уницефа БиХ.

Кроз занимљиве презентације и у опуштеној амосфери млади из шест тимова представили су пројекте у којима су вршњаке едуковали о професионалној оријентацији младих и планирању будућности, медијској писмености, сајбер насиљу, учешћу у изборима и изборном процесу, здрављу и примјени наученог у пракси у медицинској школи, као и изради традиционалног златовеза.

Учесници догађаја у Лакташима учествовали су и у радионици о мировном активизму, а дан раније заједно су обишли Бањалуку, дружили се и учествовали на Форуму у Дому омладине.

На Првој БиХ „АПШИФТ“ радионици у децембру 2022. учествовало је 48 младих из 12 тимова из цијеле БиХ, а жири је имао тежак задатак да одабере шест тема које су наградили грант средствима од по 3.000 КМ које су млади представили на завршном догађају у Лакташима.

Програм „АПШИФТ“ настао је у Уницефовој Канцеларији за иновације и спроводи се у 38 земаља широм свијета.

Радионицу је реализовала Хуманитарна организација „Џенесис пројект“ у сарадњи са Уницефом у БиХ кроз пројекат „Јачање здравствене и социјалне заштите у БиХ у одговору на ковид 19“, уз финансијску подршку Усаида БиХ.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПронађена опојна дрога и оружје у Источном Сарајеву
Сљедећи текстБез блокаде пута Фоча-Гацко, у понедељак протестна шетња