Насловна Вијести Република Српска Уплаћено по 750 КМ помоћи за 1.055 вишечланих породица

Уплаћено по 750 КМ помоћи за 1.055 вишечланих породица

181
0

Министарство финансија Републике Српске данас је исплатило мјесечну помоћ од 750 КМ за још 359 породица са четворо и више дјеце, за шта је укупно издвојено 270.000 КМ.

Ријеч је о породицама са четворо и више дјеце којима је бар једно дијете малољетно, а један од родитеља незапослен.

У саопштењу ресорног министарства се наводи да је, закључно са овом уплатом, у прва три дана од почетка реализације одлуке о исплати помоћи вишечланим породицама, исплаћена помоћ за 1.055 породица, за шта је из буџета Српске издвојено 791.250 КМ.

Министарство финансија позива све грађане Српске који испуњавају услове из јавног позива објављеног на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта, да попуне и пошаљу захтјев са личним подацима и своју документацију на адресу ресорног министарства, а исплата ће се вршити свакодневно на бази података како документација буде пристизала и уношена у систем.

Влада Српске донијела је раније одлуку о исплати финансијске подршке од 750 КМ мјесечно за незапослене родитеље из вишечланих породица све док је једно од дјеце малољетно, а право на подршку остварује се ако је незапослен један од родитеља, било отац или мајка.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра сунчано и мало топлије
Сљедећи текстНастрадали радник извучен из тунела