Насловна Најновије Нестабилно уз кишу и јаче пљускове; Упозорење на локалне непогоде

Нестабилно уз кишу и јаче пљускове; Упозорење на локалне непогоде

64
0

Током понедјељка биће нестабилно уз честу кишу и пљускове са грмљавином које ће се током већег дијела дана премјештати од југозапада ка сјеверу и сјевероистоку.

Очекују се и јаче локалне непогоде (израженије на западу и сјеверу) уз обилније падавине у кратком периоду као и појава града и појачаног вјетра понегдје.

Количине падавина ће бити неуједначене и зависиће од јачине пљускова. Највише падавина се очекују на западу.

Због обилних падавина у кратком периоду могући су проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама као и појава бујичних поплава на мањим водотоковима на западу.

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити нестабилно вријеме уз честу кишу и јаче пљускове са грмљавином, док ће на југу бити више сувог и сунчанијег времена.

Средином дана киша ће јачати на западу и постепено ће се ширити ка сјеверу и истоку, а локалне непогоде уз обилније падавине у кратком периоду и појава града понегдје се очекује на западу и сјеверу.

Киша ће до вечери престати у свим предјелима, а током ноћи се поново очекују слабије падавине.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужних смјерова, при пљусковима повремено јак.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 18, у вишим предјелима од 10, а дневна од 19 на западу до 27 на истоку, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У уторак, 4. јуна, се наставља промјенљиво вријеме уз смјену сунчаних и облачних периода са повременом кишом и пљусковима са грмљавином. На југу ће бити претежно суво и сунчаније.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, у вишим предјелима од седам, а дневна од 22 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У сриједу, 5. јуна, биће топло и претежно сунчано уз дневни развој облачности који ће донијети краткотрајне пљускове током поподнева понегдје на западу и у брдско-планинским предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, у вишим предјелима од девет, а дневна од 25 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У четвртак, 6. јуна, биће претежно сунчано и још топлије уз дневни развој облачности.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, у вишим предјелима од осам степени, а дневна од 27 до 32, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусових. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстВучић: У Београду 63 мандата; Убједљива побједа и у Новом Саду (ВИДЕО)
Сљедећи текстСрпска богатија за 17 беба