Насловна Вијести Источно Сарајево Уредно водоснабдијевање, у току обезбјеђивање додатне количине воде

Уредно водоснабдијевање, у току обезбјеђивање додатне количине воде

250
0

Водоснабдијевање општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново је уредно, а ради се и на обезбјеђењу нових количина воде, изјавио је данас директор предузећа „Водовод и канализација“ из Источног Сарајева Љубиша Лаловић.

Лаловић је рекао новинарима да радници овог предузећа константно раде на обезбјеђењу додатних количина воде, указавши на капитални пројекат каптирање изворишта „Грапски млини“ у трновском насељу Кијево.

Он је подсјетио да су недавно начелници ове три општине споразумно договорили начин на који ће пројекат „Грапски млини“ бити реализован, те да се чекају још неке сагласности за почетак каптирања, а да су припремни радови у току.

„Капацитет `Грапских млина` је око 30 литара у секунди, пет троше становници Кијева, а 25 литара би могли да доведемо у доњи дио града. То ће нам обезбиједити уредно водоснабдијевање“, нагласио је Лаловић.

Лаловић је истакао и да се константно ради на контроли потрошње и злоупотреба воде, истичући да на све начине раде како би обезбиједили уредно снабдијевање доњег дијела града. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКострешевић: Очекујем изручење Јошила
Сљедећи текстНема консензуса о проглашењу 11. јула даном жалости