Насловна Вијести Источно Сарајево Урош Петровић са основцима из Хан Пијеска и Власенице

Урош Петровић са основцима из Хан Пијеска и Власенице

155
0

Књижевник из Београда Урош Петровић данас је на Хан Пијеску одржао радионицу „заједничка авантура мозга“ на којој се дружио са ученицима Основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“ и њиховим вршњацима из Власенице.

У сали Дома културе није било слободног мјеста, а око три стотине ђака покушавало је пронаћи одговоре на необичне загонетке, ријешити чудновате заврзламе и освојити неку од чувених Урошевих лоптица.

– Први пут сам у Хан ПијескуНисмо имали класичну промоцију, имали смо заједничку авантуру мозга. То је инспирација за размишљање, за надахнуће, за нове идеје, а данас их је било много – рекао је писац и најавио и своје нове пројекте, нову књигу која ће бити пола роман пола манга и сценарио за нову серију на Јавном сервису РТС.

Директор Центра за омладину и спорт „Поглед“ Татјана Јањић рекла је да се ова установа труди да своје програмске активности прилагоди културним потребама свих старосних група и становника ове локалне заједнице.

– Драго ми је што су са нама били ученици Основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“, а посебно нас радује што су нам се придружили и ђаци из Основне школе „Вук Караџић“ из Власенице. С обзиром на то колико је ова књижевна радионица била успјешна, сигурно је да ћемо Петровића поново угостити у Хан Пијеску – закључила је она.

Ленка Печеница Ковачевић, наставник српског језика и књижевности у Основној школи „Милан Илић Чича Шумадијски“ истакла је да је сусрет су сусрети са писцем и његови методи одличан начин да се код дјеце популарише књижевност.

– Драго нам је што су наши ђаци имали прилику да на један необичан начин уче да користе свој ум и да се друже са једним од писаца чија дјела су у школској лектири. Вјерујем да ће их ово дружење, али и чињеница да је Урош у градској библиотеци, у некој од књига, оставио златну картуза  коју проналазачу слиједи награда, мотивисати да више читају – рекла је Печеница Ковачевић.

Данка Милић Кезуновић, директор Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници рекла је да је за групу ученика ове школе организован долазак на дружење са Урошем Петровићем.

– С обзиром на то да се ми трудимо да својим ђацима ширимо видике кроз различите ваннаставне активности, за једну групу смо организовали одлазак на дружење са Урошем Петровићем и, по њиховим реакцијама, видимо да је то био прави потез. Дјеца су одушевљена и сигурно је да ће им овај догађај дуго остати у сјећању  рекла је Милић Кезуновић.

Организатор данашњег Петровићевог дружења са дјецом на Хан Пијеску је локални Центар за омладину и спорт „Поглед“.

ИЗВОРkatera.news
Претходни текстРепортажни запис – Самит енергетике „СЕТ Требиње 2023“, РТВИС, (ВИДЕО)
Сљедећи текстЗавршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а