Насловна Најновије Уручена помоћ поплављеним подручјима

Уручена помоћ поплављеним подручјима

87
0
БАЊАЛУКА, 18. МАЈА /СРНА/ - Представници Црвеног крста Републике Српске данас су уручили помоћ локалном становништву у Приједору, Козарској Дубици, Костајници и Новом Граду које су погодиле поплаве.

Представници Црвеног крста Републике Српске данас су уручили помоћ локалном становништву у Приједору, Козарској Дубици, Костајници и Новом Граду које су погодиле поплаве.

Из Црвеног крста је саопштено да су угроженим грађанима уручени прехрамбени пакети, вода за пиће, чизме, кабанице, ћебад и средства за дезинфекцију просторија.

Генерални секретар Црвеног крста Српске Рајко Лазић истакао је да је ова организација још једном показала одговорност у тешким ситуацијама.

„Извршили смо дистрибуцију неопходне хуманитарне робе и оправдали своју улогу на терену у оваквим ситуацијама. Настојаћемо да и даље, у сарадњи са партнерским организацијама и институцијама, те уз координацију градских и општинских организација Црвеног крста, пратимо ситуацију на терену и помогнемо локалном становништву у опоравку од поплава“, истакао је Лазић.

Црвени крст Српске је у протекле три године уз подршку Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, Швајцарског Црвеног крста и Црвеног крста Новог Сада реализовао пројекте помоћи становништву угроженом у земљотресима и поплавама који су погодили Херцеговину, Сарајевско-романијску регију и у два наврата приједорску регију.

Након што се вода повуче из поплављених општина и градова, Црвени крст Српске извршиће анализу и процјену стања на терену и посредством општинских и градских организација Црвеног крста настојати да помогне у санацији, те обезбиједи додатну подршку локалном становништву, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРSrna
Претходни текстЗоран Тегелтија именован на позицију директора Управе за индиректно опорезивање
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Млади морају имати вјештине и здраве ставове