Насловна Најновије Усвојен Програм прославе Дана Републике Српске (ФОТО)

Усвојен Програм прославе Дана Републике Српске (ФОТО)

142
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао je данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске.

На сједници, која је одржана у Палати Републике,  конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик“, као и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Одбор за прославу дана Српске (Фото: Кабинет предсједника Српске) 

– Програмом је предвиђена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Културном центру Бански двор, као и полагање вијенаца и цвијећа на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, српском војничком спомен-гробљу “Мали Зејтинлик”, Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића – наводи се у саопштењу Кабинета предсједника Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, биће обиљежен Дан Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДјеца упутила поруке љубави и заједништва
Сљедећи текстСоколац: Промовисана „Mала збирка великих промисли“