Насловна Најновије Усвојен регулациони план „Вељине запад“

Усвојен регулациони план „Вељине запад“

167
0

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа донијели су данас одлуке о усвајању регулационог плана „Вељине запад“ и измјени и допуни Урбанистичког плана „Шкрбино поље један – Трг Мирослава Берјана“.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је новинарима да се овим одлукама обезбјеђује комплетирање грађевинснких парцела инвеститорима који улажу на подручју општине.

Божовић је рекао да су донесене одлуке везане за нормално функционисање општине, као што су информисање, одређене области које регулишу одређене општинска одјељења, као и нека разрјешења и именовања руководилаца јавних установа.

„Ријеч је о тачкама које у наредном периоду омогућавају пуњење буџета општине кроз пореске и непореске приходе. Ријеч је о стамбено-пословним и пословним објектима у дијелу пословне зоне `Радуловац`. Ту ће се изградити додатни привредни објекти који ће запослити грађане Источне Илиџе и створити услове за развој, као и долазак нових инвеститора“, појаснио је Божовић.

Он је нагласио да се сва потребна документација о свакој тачки дневног реда налазила у материјалима који су достављени свим одборницима, те да су замјерке опозиције, прије свега СНСД-а, неутемељене.

На данашњој сједници усвојена је и одлука о замјени земљишта између општине и Бојана Вујичића, за шта је Божовић рекао да Општинска управа замјене са физичким и правним лицима врши у омјеру један напрема један, или приближно тој пропорцији.

Одборник СНСД-а Милош Голијанин рекао је да ова странка није подржала регулациони план „Вељине запад“ јер су радови почели прије данашњег усвајања.

Голијанин је рекао да нису подржали ни Одлуку о давању мишљења за утврђивању општег интереса на локалитету Доње Младице, јер нису добили потребна појашњења.

„Подржали бисмо тај приједлог јер смо као Клуб одборника за то да се тај локалитет уради. То нисмо подржали због тога што је било одређених замјерки људи који су били власници тих барака које су срушене. Тражили смо од начелника да чујемо шта је са тим људима договорено и да ли ће када буду изграђене гараже и паркинг мјеста имати првенство куповине по одређеној цијени, али одговор нисмо добили”, навео је Голијанин.

Према његовим ријечима, СНСД је замјерке имао и да тачку о стању у области информисања на подручју општине.

“Највише замјерки имамо на званични сајт општине, на којем би требало да се налазе бројне одлуке, као и буџет. Када погледате на сајту, видјећете тамо буџет за 2018. годину, а новијих нема. Фале ту и бројне друге ствари од значаја“, указао је Голијанин.

Он је поново критиковао тачке дневног реда о разрјешењу и именовању директора јавних установа на период од 90 дана, што се понавља од формирања актуелног сазива Скупштине.

„Замјерке смо имали и на тачке дневног реда које се односе на замјену земљишта општине са физичким лицем. Сматрамо да је то погодовање том лицу – инвеститору, јер ту општина даје око 2.000 квадрата за градњу, а у замјену ће добити само паркинг мјеста, што је начелник Божовић демантовао“, каже Голијанин.

На данашњој сједници усвојена је и информација о стању у области културе, извјештај о раду Комуналне полиције за 2022. годину, као и одлуку о висини висини трошкова уређења градског грађевинског земљишта.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрољећни поход на Романију 9. априла
Сљедећи текстНачелник Краљевић са сарадницима обишао јавне установе