Насловна Вијести Република Српска Ускоро завршетак четврте фазе поплочавања Старог града у Требињу

Ускоро завршетак четврте фазе поплочавања Старог града у Требињу

206
0

Четврта фаза поплочавања Старог града у Требињу вриједна око 700.000 КМ биће завршена прије почетка главног дијела туристичке сезоне, изјавио је Срни начелник градског Одјељења за просторно уређење Ведран Фуртула.

Он је објаснио да се поплочавање Старог града у Требињу реализује у оквиру пројекта ревитализације Старог града вриједног око два милиона евра, колико су износиле и прве процјене, као и најављене донације Владе Србије.

„Пројекат заједнички финансирају Влада Србије и град Требиње. До сада је практично уложено око 800.000 евра /Влада Србије/ и око 300.000 КМ /град Требиње/“, рекао је Фуртула.

Према његовим ријечима, у оквиру четврте фазе која је у току планирано је да буде поплочано око 2.500 метара квадратних улица аутохтоним материјалом – билећким каменом.

Предвиђена је и реконструкција свих комуналних и других инсталација, што повремено успорава напредовање радова због међусобних укрштања.

Он је навео да је до сада у Старом граду поплочано око 3.500 метара квадратних улица од укупно око 8.500 метара квадратних колико је планирано за поплочавање.

Фуртула је додао да преостаје да у наредним фазама буду поплочане и преостале површине, те изразио очекивање да ће Влада Србије до краја подржати Град у овом пројекту.

Он каже да је, уколико одређени дио средстава буде недостајао, Градска управа спремна да поново уложи средства из буџета, а ако затреба и да се кредитно задужи како би се овај пројекат завршио у цијелости, с обзиром на то да је обећала укупно два милиона евра“, рекао је Фуртула.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ суботу ,,Биоштица куп“ у Жуновима
Сљедећи текстСвечана академија поводом 30 година рада и постојања Црвеног крста Републике Српске