Насловна Вијести Источно Сарајево Ускоро оснивање Туристичко-информативног центра Источна Илиџа

Ускоро оснивање Туристичко-информативног центра Источна Илиџа

279
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник Источна Илиџа Маринко Божовић потписали су данас Споразум о оснивању туристичко-информативног центра у овој општини, који би требало да најкасније почетком наредне године почне радити као дио градске Туристичке организације.

Ћосић је изразио задовољство споразумом који је потписао са начелником Источне Илиџе, нагласивши да је то први такав на нивоу града.

„То, практично, значи да ће Источна Илиџа најкасније почетком наредне године добити свој туристички инфо-центар, који ће бити потпуни сервис општине, али и дјеловати у оквиру Туристичке организације града Источно Сарајево“, изјавио је Ћосић.

Ћосић је нагласио да општина Источна Илиџа, има шта да понуди у области туризма и да ће будући туристички инфо-центар одлично промовисати, како туристичке потенцијале општине, тако и цијелог града Источно Сарајево.

Он је рекао да су прошле године почеле активности које се односе на стварање јединствене Туристичке организације града, која ће у свом саставу имати шест аутономних општинских туристичких инфо-центара, саопштено је из Градске управе.

„Свјесни да је недопустиво да на подручју града имамо четири туристичке организације, три општинске и једну градску, након разговора са начелницима шест градских општина, добили смо подршку за нашу идеју, уважавајући надлежности Града у области туризма, али и намјере општина да интензивно промовишу властите туристичке потенцијале, који су истовремено и градски“, навео је Ћосић.

Ћосић је додао да је са Божовићем и раније имао коректну сарадњу, те да му је драго што се она наставља и конкретизује данас на овом позитивном примјеру.

ИЗВОРсрна, РТВИС
Претходни текстНа “Гулашијади“ у Хан Пијеску око 600 уесника
Сљедећи текстБесплатно школовање за све ученике Призренске богословије