Насловна Најновије Ускоро продаја десет нових плацева у Новом насељу

Ускоро продаја десет нових плацева у Новом насељу

34
0

Од новембра прошле године путем јавних лицитација продато је двадесет девет грађевинских парцела у Новом насељу. С обзиром на несмањену заинтересованост потенцијалних купаца, у наредном периоду на продају ће бити понуђено нових десет парцела. Одборници Скупштине општине Рогатица јуче су усвојили одлуке о начину и условима продаје, као и о именовању комисије за спровођење лицитација.

На јучерашњој сједници усвојен је и ребаланс општинског буџета за ову годину према којем ће буџетска средства износити 11.900.000 КМ, што је за 23,96% више од планираног. Начелник општинског Одјељења за финансије Тијана Бркић рекла је да су разлози за израду ребаланса увођење домова здравља у трезорски систем пословања и повећање износа најниже плате у Републици Српској са 750 КМ на 900 КМ од почетка ове године, што није било предвиђено при изради буџета за 2024. годину.

Она је навела да су у планираним буџетским средствима по усвојеном ребалансу, између осталих, приходи од пореза заступљени са око 56%, непорески приходи са 34,41%, трансфери између буџетских јединица са 5,35%, примици од нефинансијске имовине са 1,70%, примици од финансијске имовине са 0,25% и остали примици са 1,78%.

На сједници Скупштине општине Рогатица усвојене су и информације о снабдијевању потрошача електричном енергијом, о стању у области запошљавања и о стању у области социјалне заштите у прошлој години.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстВучић: Од Сабора очекујем поруку јединства, биће донијете и важне одлуке (ВИДЕО)
Сљедећи текстВучевић: Ауто-пут велики пројекат за Србију и Српску (ВИДЕО)