Насловна Најновије Ускоро студија изводљивости за гасну инфраструктуру у источном дијелу Српске

Ускоро студија изводљивости за гасну инфраструктуру у источном дијелу Српске

140
0

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Источном Сарајеву са директором предузећа „Сарајево-гас“ Недељком Елеком о изградњи гасне инфраструктуре у источном дијелу Републике Српске.

Елек је информисао Ђокића о тренутном статусу пројекта гасификације и пројекцијама развоја гасне мреже у овом подручју, истичући да пројекат иде планираном динамиком и да се очекује да ће за око 10 дана бити завршена израда студије изводљивости за његову реализацију, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Српске.

Овим пројектом гасификације вриједности око 70 милиона КМ су обухваћени Шековићи, Власеница /Игришта/, Милићи, Хан Пијесак, Пале /Јахорина/, Трново, те би се радило и проширење гасне мреже на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Ђокић је истакао да је Влада Републике Српске опредијељена да улаже у све дијелове Републике Српске и да ће подржати њен равномјеран развој, који је веома значајан са становишта општег економског раста.

Саговорници су констатовали да инвестицијама треба оснажити гасни сектор, што би дугорочно донијело бројне користи грађанима и привреди.

У саопштењу је наведено да гасификација градова важан пројекат и прелазак на овај енергент будућност Републике Српске, јер може имати вишеструку намјену.

На састанку је договорено да ће Ђокић ускоро поново посјети ово предузеће, када ће му званично бити представљена ова студија изводљивости пројекта.

Ђокић и Елек сагласили су се да је предузећа „Сарајево-гас“ од стратешког значаја и биће носилац тих активности у овом дијелу Републике Српске.

Из ресорног министарства су подсјетили да је предузеће „Сарајево-гас“ од почетка ове године у већинском власништву Републике Српске.

„Влада је преузимањем акција овог предузећа показала посвећеност реализацији пројекта гасификације овог, као и осталих дијелова Републике Српске“, наведено је у саопштењу. 

ИЗВОРРтрс
Претходни текстПромовисана је књига „Небеске хероине света“ (Видео)
Сљедећи текст„Оком камере“: Гост Зоран Тодоровић, театролог (Видео)