Насловна Најновије Успорен саобраћај по мокрим коловозима

Успорен саобраћај по мокрим коловозима

169
0

Саобраћај се у Републици Српској одвија успорено, по претежно мокрим и клизавим коловозима, због кише која пада, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона.

Возачима из АМС РС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу и подсјећају да је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове, на путевима у БиХ законски обавезно.

Измјене у саобраћају су на дионицама на којима се изводе радови, Градишка-Нова Топола – Kлашнице, Kриваче – Билећа, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, Челинац – Kотор Варош, Соколац – Подроманија, Теслић – Пођезера /ентитетска граница/, Руданка – Добој.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Стари Мајдан – Бањалука, Приједор – Kозарац, Приједор – Стара Ријека, у тунелима „Чељиговићи“ на путу Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на дионици Пале – Подграб.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, те Језеро – Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Kлизишта успоравају саобраћај на магистралном пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи и Укрина – Горња Вијака.

У Федерацији БиХ радови су у току на путевима Сарајево – Вогошћа у улици Алипашина, Житомислићи – Почитељ због чега на тој дионици свакодневно од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова долази до обуставе саобраћаја, као и на подручју Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРсрна, АМС Републике Српске, фото РТВИС
Претходни текстДанас Митровске задушнице
Сљедећи текстОпозиција у Српској мора промијенити однос према народу и Републици