Насловна Најновије УС потврдила учешће у власти са СНСД-ом

УС потврдила учешће у власти са СНСД-ом

168
0

Предсједништво Уједињене Српске подржало је на данашњој сједници у Бањалуци коалициони договор да Ненад Стевандић буде нови предсједник Парламента Српске. Овој странци припада и једно министарско мјесто али нису хтјели да откривају ко ће сјести у фотељу у Влади Српске нити о којем се министарству ради.

Заинтересовани су у Уједињеној Српској и за широку владајућу коалицију али о томе ће, кажу, тек бити ријечи на наредним састанцима.

“Предсједништво се сагласило са приједлогом да ја будем кандидат за предсједника Народне Скупштине Републике Српске. Такође предсејдништво је одлучило Костадин Васић буде шеф клуба посланика, Мирела Кајкут Зељковић замјеник шефа клуба док ће Милан Трнинић бити предсједник једног од одбора, који будемо усагласили у складу са његовим стручним квалификацијама“, казао је он.

Стевандић је рекао да су донијели одлуку да подржавају четири листе за Дом народа Парламента БиХ, које ће предложити СНСД.

Циљ је, кажу, да обезбједе четири делегата у Дому народа из СНСД-а.

„Такође смо отворили питање да након наставка преговора са коалиционим партнерима један од критеријума за формирање власти буде да се власт формира пропорционално освојеним гласовима и мандатима“, изјавио је предсједник Уједињене Српске, Ненад Стевандић.

ИЗВОРбн тв
Претходни текстПромоција полазника школе гусала (ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик: Окупљањем око Српске покажимо њену снагу