Насловна Најновије Ухапшено осам педофила

Ухапшено осам педофила

100
0

Осам лица осумњичених за дјечију порнографију на интернету ухапшено је у Србији у наставку полицијске акције „Армагедон“.

Ухапшена су лица чији су иницијали Љ.С, Д.М, С.П, М.Ј, З.З, И.Б, Д.К. и М.И. Њима је одређено задржавање до 48 часова, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Ова лица доби између 27 и 56 година осумњичена су да су на интернету у дужем периоду преузимала, складиштила на својим уређајима и дијелила садржаје настале искориштавањем малољетних лица у порнографске сврхе.

Осумњичени су и да су посредством друштвених мрежа и мобилних апликација ступили у контакт са малољетним лицима, приказивали им и од њих прибављали садржаје настале искориштавањем дјеце за порнографију, али и уговарали и састајали се са малољетним лицима у намјери да са њима ступе у сексуалне односе.

Терете се за за кривична дјела прибављање, приказивање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију и искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу.

Ухапшени ће уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал.

У акцији су учествовали припадници МУП-а Србије из Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал при Вишем јавном тужилаштву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКалиновик добија туристички комплекс вриједан 50 милиона марака
Сљедећи текстКошарац: Република Српска мора бити и биће видљива на путу ка ЕУ