Насловна Најновије Ученик који је измакао столицу професорици, покушао да се убије

Ученик који је измакао столицу професорици, покушао да се убије

154
0

Отац ученика Н. Ж. (17), који је измакао столицу професорици 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику, пријавио је да је ноћас његов син покушао починити самоубиство.

Како је пријављено, ђак, кога процесуира Више јавно тужилаштво у Крушевцу, због тешког инцидента и за кога је директор раније донио приједлог о искључењу из школе, покушао је да се објеси.

Санитет Хитне помоћи из Трстеника, брзо је стигао на лице мјеста у село одакле је ученик и он је транспортован до крушевачке болнице у свјесном стању. Око 1.00 час, примљен је у шок собу Одјељења за интензивну његу крушевачке Опште болнице и његово стање је стабилно.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу, поднијело је прошле недјеље захтјев за покретање припремног поступка против Н.Ж и ученика И.К. (17), а захтјев за поступак како је прецизирано у тужилаштву, “иде у правцу кривичног дјела злостављање и мучење, почињеног у саизвршилаштву”.

Против трећег учесника догађаја М.М. (18), који је као и И.К, цијели инцидент у учионици снимао, поступак се покреће пред Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић, раније је донио одлуку о искључењу двојице ђака Н.Ж. и М.М, чиме је усвојен приједлог Наставничког вијећа који је једногласно донијет на сједници 23. новембра. И.К, се подсјетимо, исписао дан прије засједања вијећа, пишу Новости.

Професорица Марија Стевановић, била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н.Ж. измакао столицу, док су М.М. и И.К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

ИЗВОРНовости, фото Курир.рс
Претходни текстСрпској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути
Сљедећи текстФИФА повјеровала Џаки – ништа од казне због спорног дреса