Насловна Најновије Ученик открио мотив масакра

Ученик открио мотив масакра

239
0

Начелник Полицијске управе за Град Београд Веселин Милић, рекао је вечерас да је дјечак, који је пуцао у ОШ „Владимир Рибникар“, у изјави у полицији рекао да је „психопата који треба да се смири“.

Милић је навео да се дјечак налазио у Полицијској управи за Град Београд и да је управо „отишао у једну здравствену установу за лечење малолетних лица, уз присуство радника Центра за социјални рад“.

Милић је за РТС поновио да је нападач сам позвао полицију и обавијестио их о злочину.

– Изјавио је да га је у извршењу тога ухватио страх, паника и чудно дисање, и да му је изгледало да је исправно да позове полицију и пријави. Од како сам 1998. приступио МУП-у, ни ја нити нико од запослених на увиђају, нисмо чули или видели да се овако нешто у нашој Србији догодило, а свакако се надам да се неће поновити – рекао је он.

– У разговору у присуству Центра за социјални рад, К.К. је изјавио да је био игнорисан од стране друштва у којем се налазио, и да је кроз свој друштвени живот био изопштен од комуникације и игре на одмору или екскурзији, и да га је то навело да кроз своје мисли и радње учини то – рекао је Милић.

На питање да ли је нападач сам направио четири молотовљева коктела која су пронађена у његовој торби, начелник ПУ за Град Београд је одговорио да нападач није имао намјеру да њима некога запали.

– Како је рекао, желео је њима да направи неку врсту зида или баријере на улазу, како полиција или било ко други не би могао да уђе унутра и пружи помоћ – навео је Милић.

Додао је да је у посљедње вријеме примећен пораст кориштења хладног оружја код малољетника.

– Они гледају и размишљају какве повреде и чиме да нанесу, многа деца то злоупотребљавају. Зато смо тражили да се санкције за њих повећају за те ствари. Природно је да треба да постоји одговорност – рекао је начелник београдске полиције.

ИЗВОРnezavisne.com
Претходни текстУ Власеници у току радови на асфалтирању пута од Доњег Залуковика до Рогосије
Сљедећи текстСиндикат радника у просвјети Србије у петак ступају у штрајк