Насловна Најновије Ученице из Гацка најбоље из руског језика на свијету

Ученице из Гацка најбоље из руског језика на свијету

178
0

Ученице другог и трећег разреда Гимназије “Перо Слијепчевић” из Гацка освојиле су прво и друго мјесто на свјетској олимпијади из руског језика у Санкт Петербургу на којој је учествовало око 5.000 такмичара.

Прво мјесто у категорији до 17 година освојила је Јана Антељ, ученица ИИг2 одјељења. Друго мјесто освојиле су ученице ИИИг2 одјељења Јелена Тепавчевић, Сара Додер и Јана Додер.

Према подацима које је објавио сајт “Руский мир”, ове године, у обје категорије учествовало је око пет хиљада учесника из цијелог свијета.

ИИИ Међународна онлајн олимпијада из руског језика као страног, организована је у оквиру  санкт-петербуршког државног универзитета. Овај универзитет широм свијета има 80 центара за учење руског језика и полагање међународно признатог испита.

Финално такмичење одржано је 14. новембра ове године. Ученици су израђивали задатке везане за разумијевање прочитаног текста, али и текста ког су слушали. Питања су била усмјерена на провјеру разумијевања смисла, сижеа и детаља прочитаних и послушаних текстова. Вријеме за израду задатака било је ограничено, са једним покушајем за свако питање.

Ученице из Гацка су међу најбољима од најбољих. Као награду за одличне резултате ученице ће добити ваучер за бесплатно полагање испита из руског језика за ниво који желе, са могућношћу да ваучер искористе до краја 2023 године.

О осталим наградама и дипломама ученице ће бити обавјештене путем мејла. За изванредне успјехе наших ученика заслужна је, професорица руског језика Мирјана Слијепчевић.

ИЗВОРIstokrs.com
Претходни текстМароканци сав новац од Мундијала дарују за помоћ сиромашнима
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 21.12.(ВИДЕО)