Насловна Вијести Источно Сарајево Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења „Мисли мине“

Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења „Мисли мине“

192
0

Побједник такмичења из програма „Мисли мине“, које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе „Алекса Шантић“ и Основне школе „Јован Дучић“.

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

– Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

– Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањањушто довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

ИЗВОРkatera.news
Претходни текстМладић погинуо у несрећи код Шековића
Сљедећи текстДевети ,,ОК фест“ биће одржан од 14. до 16. јула наредне године на Тјентишту (ВИДЕО)