Насловна Вијести Источно Сарајево Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудбал...

Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“

229
0

Дјечаци и дјевојчице Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе побједници су регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“.

На регионалном такмичењу у Палама учествовало је 11 екипа, седам у конкуренцији ученика и четири у конкуренцији ученица, док су четири екипе, из оправданих разлога, отказале учешће у овом такмичење.

Овим побједама, екипе основаца из школе „Петар Петровић Његош“ осигурале су пласман на републичко финале, те ће у децембру у Бањој Луци представљати Сарајевско-романијску регију.

Такмичење за дјечаке одржало се у Спортској дворани „Пеки“, а друго мјесто припало је основцима из школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, док су на трећем мјесту завршили дјечаци из Основне школе „Јован Дучић“ из Чајнича.

Дјевојчице су се такмичиле у Основној школи „Србија“, а друго мјесто су заузеле дјевојчице из ове школе, док су треће мјесто освојиле дјевојчице из Основне школе „Пале“.

– Највећу захвалност дугујемо овој дјеци без којих ништа не би било могуће. Ови пројекти служе да привучемо што више дјеце спорту и физичкој активности, те да их покушамо одвојити од информационих технологија чија је употреба посљедњих година у порасту – поручили су из Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Пројекат „Фудбал у школе“ организује се по први пут у нашој држави, а подршку пројекту, који се одвија под мотом „Здраво дијете, здрава школа“, дали су Министарство породице, омладине и спорта, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова, те Црвени крст Републике Српске.

ИЗВОРkatera.news
Претходни текстМитрополит Јоаникије и Гујон о заједничким пројектима
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС 19.11.2022. (ВИДЕО)