Насловна Вијести Република Српска Ученици СШЦ „Милорад Влачић“ из Власенице на Европској географској олимпијади

Ученици СШЦ „Милорад Влачић“ из Власенице на Европској географској олимпијади

202
0

Ученици Средњошколског центра „Милорад Влачић“ из Власенице освојили су једну сребрну и четири бронзане медаље на онлајн Европској географској олимпијади на којој је учествовало 118 такмичара из више земаља.

Од шест учесника, пет је добило медаље – Милош Самарџић сребрну, а Катарина Матијашевић, Софија Николић, Светлана Продановић и Стефан Лазаревић бронзане.

Седамнаестогодишњи Милош Самарџић изјавио је Срни да је боравио годину дана на размјени ученика у САД и да му је ментор професор Драган Илић слао задатке и тестове за онлајн такмичење.

Он је додао да су се припремали дуже од мјесец дана и да су медаље заслужено освојили.

„Имали смо писани тест, мултимедијални тест и теренски рад. Било је напорно, требало је побиједити више од 100 такмичара из разних земаља, највише из Русије, а онда смо ми били по бројности други, са шест учесника“, навео је Самарџић.

Он је додао да преферира такмичења уживо јер воли дружење и упознавање нових људи.

Директор СШЦ Пајисија Петровић изјавио је Срни да су данас добили резултате, који предстрављају велики успјех за ову школу.

Он је честитао сјајним ученицима, њиховом ментору професору Драгану Илићу и родитељима ученика.

„Слоган у нашој школи `Доминација знања` није постављен тек тако и напамет, већ због резултата које наши ученици постижу из различитих предмета. Надам се да ће нас и у будућности пратити овај слоган“, навео је Петровић.

Европска географска олимпијада одржана је од 26. до 29. јуна.

ИЗВОРСрна
Претходни текстКосовска Влада усвојила одлуку о таблицама
Сљедећи текстТребиње: Лазар Вучуревић изабран за предсједника трочланог предсједништва беба