Насловна Uncategorized Учитељица из Фоче помјера границе традиционалног учења (ВИДЕО)

Учитељица из Фоче помјера границе традиционалног учења (ВИДЕО)

146
0

“Да учење не буде мучење” , учитељски је концепт Катарине Вучен из Фоче, због којег је њен рад крунисан титулом – најиновативнији учитељ у БиХ, а коју додијељује Центар за образовне иницијативе Степ бај степ.

Обострана љубав и разумијевање с ђацима, даје добре резултате.

Поносна је и да је посвећена мајка и супруга једног од најпознатијих спасилаца у региону Ненада Иконића, који је ових дана у мисији у Турској.

За шеснаест годинама рада, учитељица Основне школе “Веселин Маслеша” у Фочи, Катарина Вучен успјела је много. Помјерила је границе и традиционално учење, послала на “заслужен одмор”. Умјесто сувопарног учења лекција, примјеном “Да учење не буде мучење” – од наставе у природи, припреме џемова до коришћења рачунара и интернета, сваком ђаку омогућила је да лакше стекну потребно знање.

– Активно учење је нешто друго они су истраживачи сами долазе до тога и вјерујте то је нека припрема за функционално учење да користи сврси – каже ова наставница.

Најиновативнију учитељица у БиХ, другу годину за редом Министарство просвјете и Педагошки завод Српске награђују је за постигнућа у области безбједности дјеце на интернету. Свестрана учитељица предана је и породици, стална је подршка и супругу Ненаду Иконићу. Користећи дигиталне технологије, бодри га и док је Турској, гдје је на задатку спасавања након разорног земљотреса.

– Оног момента када нешто дође и каже када постоји каква акција само каже шта ћемо ја кажем срећно нек је Бог на помоћи свима да сте добро и здравио. Првенствено је бити хуман човјек и оно што треба да знамо да помажемо да нам се добро врати – истиче Вученова.

И сама учесница бројних добротворних акција, поносна је на супруга Ненада који са својом Горском службом спасавања свуда стиже за шта је и награђиван бројним признањима код нас и у иностранству.

Видео: РТРС

ИЗВОРРТРС
Претходни текстНордијац Страхиња Ерић 20. фебруара путује на Свјетско првенство у Словенију , РТВИС 16.2.2023 (ВИДЕО)
Сљедећи текстЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.02.2023. године