Насловна Најновије Ушаков потврдио: Контакти Путина и Додика постају традиција

Ушаков потврдио: Контакти Путина и Додика постају традиција

60
0
Контакти предсједника Русије Владимира Путина и предсједника Републике Српске Милорада Додика постају традиција, изјавио је помоћник у Кремљу Јуриј Ушаков.
 

– Још један контакт предсједника Владимира Путина постаје традиционалан. То је предсједник Републике Српске Милорад Додик. Путин се са њим састао релативно скоро, било је то у фебруару ове године, у оквиру међународних спортских игара „Игре будућности у Казању“ – рекао је Ушаков уочи Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Путин и Додик разговараће о ситуацији у БиХ и резолуцији Генералне скупштине УН о Сребреници, истакао је Ушаков.

– Разговараћемо, наравно, о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, ситуацији на Балкану у цјелини, питањима која се односе на билатералне односе, наравно да ћемо се дотаћи и резолуције Генералне скупштине УН о Сребреници од 23. маја – рекао је Ушаков, преносе РИА Новости.

Бројне делегације из више од 130 земаља пристижу у Санкт Петербург гдје ће сутра бити отворен Међународни економски форум.

За Међународни економски форум до сада се пријавило више од 17.000 учесника, али и 3.400 представника свјетских медија. На Форуму је најављено присуство делегације Републике Српске са Додиком на челу, који годинама учествује на овом скупу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКонкурс за упис у нову академску годину 12. јуна
Сљедећи текстПодршка српској д‌јеци са Косова и Метохије из Источног Сарајева