Насловна Најновије У акцији “Ролекс“ до сада ухапшено десет лица

У акцији “Ролекс“ до сада ухапшено десет лица

107
0

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, учествују у оперативној акцији „Ролекс“, која се односи на сузбијање трговине дрогом, а у којој је на ширем подручју БиХ ухапшено десет лица.

На основу наредбе Суда БиХ, у току су претреси стамбених и пословних објеката, те превозних средстава на 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Ријеч је о акцији која се спроводи на основу размјене оперативних информација са Европолом, с’ циљем процесуирања већег броја лица која су од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено прометовала дрогу на територији БиХ, Црне Горе и других земаља западног Балкана.

Над ухапшенима је у току криминалистичка обрада.

Акцију „Ролекс“ спроводи Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет уз подршку Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча.

Акција се спроводи у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског кантона, а све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ.

ИЗВОРсрна, фото АТВ БЛ
Претходни текстМањи број учесника од очекиваног на самиту о Украјини у Швајцарској
Сљедећи текстМушкарац се запалио испред зграде Владе Хрватске