Насловна Најновије У Бањалуци одржан концерт Полицијског оркестра

У Бањалуци одржан концерт Полицијског оркестра

198
0

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је вечерас у Бањалуци концерт у част крсне славе МУП-а – Светог арханђела Михаила.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић изјавила је Срни да је вечерашњи концерт у Банском двору прилика да се, не само обиљежи слава МУП-а, него и да се почасте грађани и полиција Српске.

„Полицијски оркестар обилази све градове у Републици Српској, али и шире. Оркестар је замишљен као протоколарни, за потребе МУП-а, али једнако тако и за потребе Владе и Палате предсједника Српске“, навела је Атлагићева.

Она је подсјетила да је Полицијски оркестар имао прилику и да свира на инаугурацији за новоизабраног предсједника Републике Српске, као и на полагању вијенаца за значајније датуме у историји српског народа.

Концерту Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске присуствовао је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као и велики број грађана Републике Српске.

Полицијски оркестар МУП-а Српске вечерас је премијерно извео „Марш генерал Симић“, а на репертоару су се, поред осталог, нашле домаће и стране филмске, забавне и народне нумере.

МУП Српске обиљежио је данас крсну славу – Светог архангела Михаила.

Отворене су и нове просторије Полицијске академије у Центру за обуку МУП-а у Залужанима, и то наставна зграда и интернат са амфитеатром.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕмисија „Сеоским сокацима“ 21.11.(ВИДЕО)
Сљедећи текстKиша, снијег и пад температуре