Насловна Вијести Република Српска У Бањалуци почињу „Дани Српске Крајине у Републици Српској“

У Бањалуци почињу „Дани Српске Крајине у Републици Српској“

168
0

Промоцијом зборника „Три вијека Војне Крајине на бранику хришћанства“ вечерас ће у Бањалуци почети манифестација „Дани Српске Крајине у Републици Српској“.

Зборник ће бити представљен у 19.00 часова у Академији наука и умјетности Републике Српске.

Манифестација „Дани Српске Крајине у Републици Српској“ коју организује Сабора крајишких удружења биће настављена у два наредна дана у Бањалуци, док ће бити завршена 21. децембра у Градишци.

На Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци сутра у 12.00 часова биће отворена изложба „Оснивање Српске аутономне области Крајине и Републике Српске Крајине“, аутора Јанка Велимировића.

У Културном центру „Бански двор“ у петак, 16. децембра, за 19.00 часова планирано је приказивање филма „Шта за тебе значи Крајина?“, потом славски обред поводом славе Републике Српске Крајине /РСК/ Никољдана, као и помен за страдале у РСК.

У Културном центру Градишка 21. децембра, у 19.00 часова биће промовисане књиге „Дјела и стилови умјетности Српске православне цркве у Далмацији“, те „Путовање српском културом Далмације“, аутора историчара умјетности Милорада Савића из Бенковца.

Република Српска Крајина је проглашена на Народној скупштини у Книну 19. децембра 1991. Године, на Светог Николу.

 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПавле Дујаковић, најбољи спортиста Републике Српске за 2022. годину: Од малих ногу сам желио да будем шампион
Сљедећи текстДанас први свједок о злочинима у Добровољачкој