Насловна Најновије У Бањи “Дворови“ кошаркашки камп за 30 најталентованијих дјевојчица и дјечака из...

У Бањи “Дворови“ кошаркашки камп за 30 најталентованијих дјевојчица и дјечака из Републике Српске

45
0

Кошаркашки савез Републике Српске организовао је у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Српске Кошаркашки камп у бијељинској Бањи „Дворови“ за 30 најталентованијих младих спортиста 2010. годиште, рекао је новинарима предсједник Савеза Александар Ђурђевић.

Ђурђевић је додао да је седмодневни камп који је данас отворен, дио пројекта „Љетна школа спорта Републике Српске“ и да је задовољан када се раде овако добре, лијепе и корисне ствари са најмлађим и најталентованијим кошаркашима.

„Камп је бесплатан за 15 дјевојчица и 15 дјечака, који имају одличне услове у традиционално гостопримљивој Бањи `Дворови` и у сали Основне школе у Дворовима, у којој тренирају“, рекао је Ђурђевић.

Према његовим ријечима, омладинци су током такмичарске године окупљани на контролним тренинзима и кроз репрезентацију Подручних кошаркашких одбора, након тога и кроз репрезентацију Републике Српске, која је наступала на Турниру региона у Србији.

„Кошаркашки камп је круна тог циклуса и награда за најталентованије дјевојчице и дјечаке, које Република Српска у овом тренутку има“, навео је Ђурђевић.

Међу 15 најбољих младих кошаркашица у Српској је Хелена Зечевић из клуба „Млади Крајишник“ из Бањалуке, која је рекла да на кампу имају одличне услове да уче, али и да се друже и забаве, а себе у будућности види у кошарци.

Исте спортске снове има и Данило Вуковић из клуба „Славија“ у Источном Сарајеву, који за камп у бијељинској Бањи „Дворови“ каже да је добро организован и пружа услове младим играчима да унаприједе своје кошаркашко знање и способности, као и за одмор на базенима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСедам навијача Србије приведених због туче, пуштено на слободу
Сљедећи текстСрпске тенисерке у полуфиналу спортских игара БРИКС-а у Казању