Насловна Магазин Култура У Београду почиње „Бир фест“

У Београду почиње „Бир фест“

201
0

Традиционални београдски фестивал пива „Бир фест“, који почиње данас на Ушћу, обиљежиће 300 година пиварства у Србији, а на двије бине наступиће више од 50 извођача.

На четвородневном фестивалу, који се ове године одржава у новом формату и са бројним иновацијама, биће представљено 300 брендова пива.

Наступиће бројне домаће, регионалне и свјетске музичке звијезде, као што су Томи Емануел, „Кошин“, „Бајага и инструктори“, „Атомско склониште“, „Хладно пиво“, Масимо Савић, „Ниплпипл“, „Психомодо поп“, „Лав хантерс“, „И-плеј“, „Блажа и кљунови“, „ДЛМ“, затим Констракта, Сенидах, те „Квин рил трибјут“ и „Бијело дугме трибјут“.

У „клауд зони“ публику очекује врло атрактиван програм, између осталог сусрети мотоциклиста са изложбом „крафт мотора“ и чувеним „зидом смрти“, сајлент диско бина, „селфи музеј“ са великим бројем атрактивних селфи позиција, луна-парк са бројним атрактивним вожњама на једном мјесту и многи други садржаји.

Очекује се да велики хит на фестивалу буду и панорамски балони са корпом за спектакуларни поглед на Београд, пренијели су београдски медији.

На овогодишњу главну бину дугу 50 метара стиже више од 300 расвјетних тијела, као и више од 800 метара квадратних ЛЕД екрана, што је највећа количина екрана икад постављена на овим просторима на једној фестивалској бини.

Овогодишњи „Бир фест“ биће подијељен у двије зоне – музичку са наступима бројних музичких звијезда, као и „клауд зону“, са бројним садржајима за све узрасте, међу којима су „бир маркет“ и „крафт бир ленд“ са више од 300 етикета пива, те мото-плац са посебном бином и музичким програмом, „зидом смрти“, кампом, изложбом кастом /цустом/ и олдтајмер мотора, те тату студиом.

Поводом три вијека пиварства у Србији огромна пажња биће поклоњена занатским пиварима, па су за потребе „Бир феста“ наручене посебно дизајниране куполе у којима ће они представити палету својих производа.

У „клауд зони“ посјетиоце очекује највећи „бургер хаус“ икада направљен у овом дијелу Европе, са капацитетом од готово 1.000 сједећих мјеста.

У копродукцији са београдским ланцем ресторана „Интергалактик динер“ израђене су специјалне фестивалске рецептуре, а за вегетеријанце у понуди ће бити посебни рецепти и залогаји.

Капије „Бир феста“ биће отворене од 18.00 до 3.00 часа.

Улаз на „клауд зону“ фестивала је слободан, док ће се на концертни простор фестивала до 19.30 часова улазити бесплатно, а након тога, уз куповину пића у износу од 590 динара за коју посјетиоци добијају два ваучера која могу у току вечери да искористе на посебно обиљеженим шанковима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзбјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана
Сљедећи текстПриоритет комплетирати вакцинацију грађана против вируса корона