Насловна Магазин Занимљивости У Билећи се окупило више од 400 некадашњих питомаца

У Билећи се окупило више од 400 некадашњих питомаца

371
0

Више од 400 бивших припадника чувене билећке Школе резервних официра пјешадије /ШРОП/ из свих крајева бивше Југославије окупило се у касарни „Билећки борци“.

Бројни питомци који су се данас састали у Билећи, кажу да их за ово мјесто везују лијепе успомене и нераскидива пријатељства, те истичу да је билећка Школа резервних официра била ковница људи у бившој Југославији.

Након окупљања у касарни питомци су продефиловали Билећом уз звуке пјесме „Билећанка“, а потом су се окупили код Парка народних хероја, гдје их је поздравио предсједник Организационог одбора Драган Вуловић.

„Рођењем се постаје Билећанин, тако смо се ми послије годину дана боравка и школовања у овој школи родили као нови људи. Увијек нам је драго кад дођемо овдје као да никад одавде нисмо одлазили“, истакао је Вуловић.

Анкица Чавић из Kопривнице, некадашња припадница Треће класе жена ове школе, рекла је новинарима да Билећу памти по великом напору, много рада и учења, те истиче да им је искуство у Школи резервних официра дало снагу кроз живот.

Некадашњи питомац Дившо Мићић из Добоја, рекао је да је Билећа била доказ да се на просторима Балкана може живјети заједно, ако су људи паметни и нису себични.

„Билећа је доказала овим доласцима да људи могу живјети заједно и да се треба радити на томе да се зближимо и да не ратујемо, јер је пуно жртава дато до сада и не би требало више. Билећанци су људи који знају да цијене другарство, своју државу и народ, а највише цијене поштење и људскост“, рекао је Мићић.

Школа резервних официра у Билећи имала је 108 класа питомаца, кроз коју је у периоду од 1956. до 1991. године прошло око 60.000 људи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа турниру “Стопама Саве Милошевића“, више од 150 екипа из региона
Сљедећи текстУ тешкој несрећи на путу Крупац – Бјелашница погинуо припадник сарајевске полиције