Насловна Вијести Република Српска У Бијељини почела свечаност поводом Дана српског јединства

У Бијељини почела свечаност поводом Дана српског јединства

274
0

Свечаност у част обиљежавања 15. септембра – Дана српског јединства, слободе и националне заставе почела је данас у Бијељини, у присуству Његове светости патријарха српског Порфирија, највиших званичника Републике Српске и Србије, као и бројних грађана.

Обиљежавање овог битног датума почело је на Градском тргу интонирањем химни Србије и Српске.

Церемонији, осим Његове светости, присуствују предсједници Српске Жељка Цвијановић, Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић, премијери Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић.

Присуствују и министри у владама Српске, Србије и у Савјету министара, посланици, градоначелници и начелници, представници институција Србије и Републике Српске, представници Срба из региона, многобројне званице и грађани Републике Српске и Србије.

Манифестацију посвећену обиљежавању Дана српског јединства, слободе и заставе организују Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова и Одбор за неговање традиције ослободилачких ратова Владе Србије.

Дан српског јединства, слободе и заставе обиљежава се од прошле године.

Празник се обиљежава 15. септембра, јер је на тај дан 1918. године српска војска, заједно са савезницима, пробила Солунски фронт. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстГрадоначелник Ћосић честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Сљедећи текстОвог љета лубенице зреле и на Романији