Насловна Најновије У Британији неизбјежан грађански рат !?

У Британији неизбјежан грађански рат !?

86
0
Илон Маск

Амерички милијардер и предузетник Илон Маск, вјерује да би масовни немири у Великој Британији, могли да ескалирају у грађански рат.

„Грађански рат је неизбјежан“, навео је Маск на платформи „Икс“, коментаришући снимак са протеста у британским градовима.

Sukobi demonstranata i policije u britanskom gradu Sautportu nakon ubistva djece | Banjaluka.net

Протести због масовног прилива илегалних миграната, почели су јуче у неколико градова широм Велике Британије, након напада ножем у Саутпорту у Енглеској, у којем је убијено троје дјеце.

Лист „Тајмс“ пише да се током викенда очекује најмање 35 протеста.

Preminula još jedna djevojčica nakon napada nožem u Engleskoj

Три дјевојчице убијене су 29. јула, а неколико других тешко је рањено у нападу ножем у дјечијем плесном клубу у Саутпорту. Ово је изазвало масовне протесте и сукобе са полицијом усљед непотврђених извјештаја да је нападач избјеглица.

У Лондону је више од 100 демонстраната ухапшено због насилних нереда, напада и кршења услова протеста. Поједини су задобили лакше повреде. Британске агенције за спровођење закона оптужиле су екстремно десничарску „Енглеску одбрамбену лигу“ /ЕДЛ/ да је подстакла протесте, док су поједини медији чак оптужили Русију да стоји иза нереда.

Руска амбасада у Лондону оштро је одбацила ту тврдњу.

ИЗВОРСрна - РИА Новости, фото © AP Photo / Ludovic Marin
Претходни текстДодик: Окупимо се око Србије и Српске
Сљедећи текстПрота Васиљевић: Не одричимо се православне вјере која нас краси