Насловна Најновије У Вишеграду почело Првенство Српске у шаху

У Вишеграду почело Првенство Српске у шаху

162
0

У Вишеграду је данас почело Првенство Републике Српске у шаху које је окупило тридесетак учесника.

Првенство је отворио начелник општине Младен Ђуревић који је истакао да је Вишеград препознао значај шаховског турнира и помогао ову манифестацију.

„Ове године се обиљежава и 30 година постојања Шаховског савеза Републике Српске и тим је задовољство веће да у Вишеграду угостимо љубитеље шаха и да град покаже да може бити добар домаћин“, нагласио је Ђуревић.

Он је повукао први потез на шампионату и пожелио срећу свим учесницама.

Главни судија на овом такмичењу Владо Стојановић напоменуо је да је Првенство окупило најбоље шахисте предвођене са два велемајстора Републике Српске – осмоструким олимпијским репрезентативцем Далибором Стојановићем из Бијељине и вишеструким шампионом Миодрагом Савићем из Зворника, те најбољим играчем регије, фиде мајстором Владимиром Билићем.

Учесник турнира Владимир Билић је рекао да је одржавање шампионата у шаху важно за Вишеград због тога што је ово град спорта и туризма и доприноси његовој даљој афирмацији.

„Очекујем добру игру и пласман међу три награђена такмичара“, истакао је Билић.

Учесник турнира велемајстор Миодраг Савић рекао је да је редован учесник шампионата и да очекује добре партије.

„Драго ми је што се шампионат ове године одржава у Вишеграду. Има доста добрих играча и младих талентованих играча“, поручио је Савић.

Учесник турнира Софија Мимић, која има 14 година рекла је да је први пут у Вишеграду и да очекује добро искуство.

Шахисти ће играти седам кола по швајцарском систему, 90 минута по играчу, са додатком од 30 секунди по потезу, а турнир ће бити рејтингован за ФИДЕ ранг-листу. Фонд шампионата износи 3.500 КМ.

Организатор такмичења је Шаховски савез Републике Српске, а покровитељ општина Вишеград.

Првенство Републике Српске у шаху биће завршено у недељу, 11. децембра, додјелом награда и признања најбољим учесницима.

ИЗВОРСрна
Претходни текстМинистру Лучићу предложен притвор
Сљедећи текстИзмеђу 200 и 300 специјалаца ушло у сјеверни дио Косовске Митровице