Насловна Најновије У Градишци проглашен први степен редовне одбране од поплава

У Градишци проглашен први степен редовне одбране од поплава

110
0

У Градишци је данас проглашен први степен редовне одбране од поплава након што је водостај ријеке Саве достигао 700 центиметара, изјавио шеф градског Одсјека цивилне заштите Слободан Кнежевић.

Кнежевић је навео да ће врх најављеног плавног таласа сутра проћи кроз Градишку, али не би требао оставити озбиљније посљедице, с обзиром на то да су ретензије на хрвасткој страни прилично празне и могу да прихвате воду.

– Пратећи стање узводно, ријека Сава ће још пар дана сигурно расти и у Градишци достићи ниво 730 цениметара, када се проглашава други степен редовне одбране од поплава, након чега се очекује стагнација и пад водостаја – рекао је он.

Кнежевић је истакао да је Цивилна заштита у Градишци у приправности од почетка обилних падавина које су изазвале дјелимично изливање планинских рјечица Лубине, Јавланице и Врбашке, наводећи да су се ове рјечице повукле у корита, али су још поплављени усјеви.

Он је рекао да се ријеке Сава приликом водостаја од 700 центиметара излива само у небрањено подручје у селима Гашница, Бистрица и Врбашка, те да се ни у наредним данима не очекују већи проблеми са поплавама.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Дојахао на матуру“ – Ученик изабрао несвакидашњи превоз за долазак на прославу (ВИДЕО)
Сљедећи текстНаставак сарадње Матице српске и Општине Соколац