Насловна Најновије У директној комуникацији унаприједити рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана...

У директној комуникацији унаприједити рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана (Фото)

159
0
У просторијама Градске управе данас је одржан први у низу састанака који ће у будуће бити редован са представницима свих шест општина са подручја Источног Сарајева, на којем се разговарало о различитим темама које су од заједничког интереса.
 
Слика може припадати 6 особа, људи стоје и људи седе
 
„Циљ нам је да у директној комуникацији не само градоначелника и начелника, него и колега из Градске и општинских управа унаприједимо рад и свакодневне послове у интересу наших суграђана,“ истакао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.
Слика може припадати 1 особа и стоји
 
Према Ћосићевим ријечима са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем и његовим сарадницима разговарало се између осталог, о финансијском аспекту функционисања општинске и Градске управе – почетку примјене одлуке о накнади за истакнуту рекламу, рјашавању питања накнаде за грађевинско земљиште и материјал, раду инспекције, категоризацији туристичких објеката…
 
Како је Ћосић нагласио разговарали су и о успостављању заједничког предузећа за управљање Парком природе Требевић, покретању Инфо-центра Туристичке организације Града Источно Сарајево у општини Источно Ново Сарајево, као и организовању одјељења Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице у овој општини.
 
Слика може припадати 4 особе, људи седе, људи стоје, у затвореном и канцеларија
 
„Размијенили смо мишљења и информације о бројним пројектима које желимо да реализујемо, попут изградње гондоле Источно Ново Сарајево – Јахорина, Меморијалног комплекса страдалим Србима цивилима Сарајева, будућој пасарели која ће повезати општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Разговарали смо и о изради заједничке социјалне карте наших најугроженијих становника, изградњи вртића, те подршци привреди, спорту и култури на подручју општине Источно Ново Сарајево, рекао је Ћосић.
 
Слика може припадати 2 особе и људи седе
 
Договорене су заједничке активности и на припреми предстојећег обиљежавања 9. јануара – Дана Републике у нашем граду, којим, према градоначелниковим ријечима, желимо показати да смо град који може и заслужује да буде домаћин манифестација од републичког значаја.
 
Након данашњег састанка закључено је да је постигнут висок степен сагласности по свим питањима и да предстоји пуно заједничког посла, чија ће реализација подићи ниво квалитета живота наших суграђана.
 
Слика може припадати 4 особе, људи седе и људи стоје
ИЗВОРртвис
Претходни текстЦвијановић: Политичка обавеза ЦИК-а да СНСД не смије да има четири делегата
Сљедећи текстДоговорене заједничке активности на припреми обиљежавања 9. јануара