Насловна Најновије У “Зетри” у току припреме за бројање, радиће се у три смјене

У “Зетри” у току припреме за бројање, радиће се у три смјене

187
0

У Главном центру за бројање у сарајевској дворани “Зетра” увелико трају припреме терена за почетак контролног бројања гласова за предсједника и потпредсједника Републике Српске по наређењу Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, потврђено је “Гласу Српске”.

Директор Главног центра Горан Мишковић је појаснио да морају, имајући у виду гласове које већ броје, да реорганизују рад након наредбе ЦИК-а, али да вјерује да ће задати посао, ипак, обавити како треба те да ће све проћи у најбољем реду.

– Ангажовани у Центру за бројање данима раде у три смјене и наставиће. Пребројавамо гласове путем поште и сада се морамо реорганизовати те ће дио радити и даље те послове, а дио ће бити на контролном бројању које ће почети сутра у 15:30 часова, како је и планирано, те темпом којим будемо могли, а на који ће утицати и брзина испорука материјала из складишта – рекао је Мишковић.  

ЦИК БиХ кориговао је јуче наредбу о поновном бројању гласова за ниво предсједника и потпредсједника Српске, коју је изгласана свега дан раније, наводећи да није ријеч о поновном већ контролном бројању на основу којег ће бити утврђени резултати по службеној дужности, а не по приговорима.

Одлука, подржана од стране већине чланова ЦИК-а, усвојена је због, како су навели, очигледних нерегуларности у бројању на бирачким мјестима.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОко 80 произвођача представило своје производе на сајму у Власеници
Сљедећи текстДодик: Сарадња Српске и Мађарске добра; Састанак и са Орбаном