Насловна Најновије У Источном Новом Сарајеву представа “Ковачи“, на Палама филм “Име народа“

У Источном Новом Сарајеву представа “Ковачи“, на Палама филм “Име народа“

70
0

Програм манифестације „Дани Србије у Републици Српској“, биће настављен данас на Палама, гдје ће бити приказан филм „Име народа“, аутора Дарка Бајића. У Источном Новом Сарајеву, глумци Народног позоришта из Ужица извести ће представу „Ковачи“, која је на репертоару Народног позоришта Источно Сарајево.

Филм „Име народа“ биће приказан у 19.00 часова у сали Културног центра Пале.

Име народа — Википедија

Филмску пројекцију омогућили су Министарство културе Србије и Филмски центар Србије у сарадњи са Културно-спортским центром Пале.

У филму играју бројни познати глумци као што су Љубомир Бандовић, Милутин Мима Караџић, Жарко Лаушевић, Катарина Жутић, Ана Павићевић и други, саопштено је из Културно-спортског центра Пале.

Zastava | Ime Naroda - YouTube

„Име народа“ је српски филм из 2020. године у режији Дарка Бајића, према сценарију Милована Витезовића.

Филм прати живот и рад угледног адвоката Светозара Милетића којег игра Љубомир Бандовић и његову борбу за присаједињење Војводине Краљевини Србији и за права српског народа у Аустроугарској.

Прича је испричана кроз визуру Светозареве кћерке Милице Милетић Томић.

У представи „Ковачи“, која ће почети у 20.00 часова, играју Никола Пенезић, Слободан Љубичић и Дивна Марић.

Представа "Ковачи" 21. октобра у Народном позоришту Источно Сарајево - ФИЛТЕР

Представа „Ковачи“ је нека врста античке драме, која је постављена наопако, па једна озбиљна ситуација, трагична, постаје смијешна, наводе из Народног позоришта Источно Сарајево.

„Ријеч је о чисто вербалној комедији у којој се теме умножавају и варирају, и она расте као грудва снијега која се котрља низ бријег и повећава се до невјероватних размјера“, појашњава аутор Милош Николић.

Према ријечима редитеља Немање Ранковића, јунаци овог комада питају се шта би било да нису ишли у рат, да их жена није преварила, да им је син био син и тако даље, наводећи гледаоца на спонтану идентификацију са ликовима и запитаност како би поступио на њиховом мјесту.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПомен за раднике “ФАМОС“-а погинуле у прошлом рату
Сљедећи текстДодик наставља посјету Казању