Насловна Најновије У Косовској Митровици каменован српски аутобус са 30 путника

У Косовској Митровици каменован српски аутобус са 30 путника

187
0
Аутобус фирме „31. мај“ из Осојана на линији Београд-Осојане-Клина-Гораждевац, у којем је било 30 путника, међу којима је било и дјеце, каменован је у јужном дијелу Косовске Митровице, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.
 

У саопштењу се наводи да су на аутобусу поломљена стакла.

– Оваква врста демонстрације нетрпељивости и мржње према српском народу срачуната је да доведе до страха и узнемирености код Срба, али и до минирања напора да се проблеми у покрајини рјешавају политичким средствима, а српско-албански односи уреде на миран и цивилизован начин – оцијенили су у овој Канцеларији.

Упозоривши да овакви потези могу да имају далекосежне посњедице и не могу да донесу добро ни једној страни, Канцеларија захтијева од Приштине и од међународне заједнице да спријече даље погоршавање безбједносне ситуације и позивају их да кажњавањем одговорних за овај и бројне друге нападе на српски народ покажу да су искрено на страни мира.

– Србија и српски народ неће бити поколебани у својим настојањима да се нашем народу у покрајини омогуће услови за нормалан живот какви се данас подразумевају за све Европљане, осим за Србе на Косову и Метохији – поручили су из Канцеларије.

ИЗВОРСрна
Претходни текстХаџиабдић: Контролно бројање утврдило изборну вољу; Колико год пута да бројимо, ситуација ће бити иста (ВИДЕО)
Сљедећи текстКонференција за новинаре Милорада Додика