Насловна Најновије У мају меморијални карате турнир „Видоје Андрић“

У мају меморијални карате турнир „Видоје Андрић“

167
0

Меморијални карате турнир „Видоје Андрић“ биће одржан у Вишеграду у мају, саопштено је након састанка начелника општине Младена Ђуревића са представницима Карате клуба „Дрина“ Обрадом Гејаком и Миљаном Бабићем.

Након двогодишње паузе због пандемије вируса корона, Вишеград ће у мају бити домаћин 15. карате турнира, који се одржава у знак сјећања на дугогодишњег такмичара и тренера Видоја Андрића.

Према ријечима начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, каратисти „Дрине“ су међу најтрофејнијим клубовима са подручја општине са запаженим резултатима на републичком и међународном нивоу.

„Око 40 дјеце свакодневно тренира ову борилачку вјештину и на нама је да им помогнемо стварајући још боље услове за рад, јер њихови резултати су импресивни“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да ће турнир бити међународног карактера и да ће општина дати све од себе да буде добро организован.

„Општина ће помоћи, како у организацији, тако и у обезбјеђењу средстава за наградни фонд, јер то заслужују ови млади људи којих је из дана у дан све више“, нагласио је Ђуревић.

Предсједник Скупштине Карате клуба „Дрина“ Обрад Гејак рекао је да је сарадња са локалном управом на завидном нивоу и да је то увелико допринијело добрим резултатима на такмичењима.

„Ове године смо остварили изванредне резултате на многобројним међународним турнирима, а с поносом истичемо да је наша Селена Леканић репрезентативка БиХ и на Балканском првенству, иако повријеђена, заузела седмо мјесто“, истакао је Гејак.

Карате клуб „Дрина“ почео је са радом 1996. године, а уз покровитељство општине Вишеград 14. пута је организовао Меморијални карате турнир „Видоје Андрић“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПри крају реконструкција главне улице
Сљедећи текстСутра разведравање, увече поново наоблачење