Насловна Најновије У новом таласу детонација електронских уређаја, још 14 жртава

У новом таласу детонација електронских уређаја, још 14 жртава

85
0

Број погинулих у новом таласу масовних детонација комуникационих уређаја у Либану порастао је на 14, а повријеђено је више од 450 људи, саопштило је либанско Министарство здравља.

Нови талас детонација десио се након јучерашњих експлозија пејџера које су користили припадници Хезболаха, у којима је погинуло 12 људи, а повријеђено готово 3.000.

Најмање једна данашња експлозија догодила се у близини сахране коју је организовао Хезболах, за оне који су убијени претходног дана.

Извјештач Ројтерса из јужног предграђа Бејрута видио је припаднике Хезболаха како ужурбано ваде батерије из свих воки-токија који нису експлодирали и бацају дијелове у металну бурад.

Црвени крст Либана саопштио је да је послао на терен 30 екипа хитне помоћи поводом више експлозија у различитим областима, укључујући југ Либана и долину Бека.

Хезболах је оптужио Израел за ове нападе и објавио да је гађао ракетама израелске артиљеријске положаје.

Израелска војска је саопштила да су се сирене за опасност огласиле више пута на сјеверу Израела, али да нема извјештаја о штети или жртвама.

Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је да се тежиште рата помјера на сјевер, гдје се Либан граничи са Израелом.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРоманија пребрза за Славију, три бода остају у Палама
Сљедећи текст“Пулс града“, РТВИС, 18.9.2024. (ВИДЕО)