Насловна Вијести Источно Сарајево У објекту Основне школе „Мокро“ у току су радови на адаптацији двије...

У објекту Основне школе „Мокро“ у току су радови на адаптацији двије просторије (ФОТО)

232
0

У објекту Основне школе „Мокро“ у току су радови на адаптацији двије просторије, које ће бити дате на употребу Дјечијем центру „Бубамара“ за потребе пружања услуга дјеци предшколског узраста из овог великог насеља.

Општина Пале је правовремено препознала овакву потребу, а интересовање родитеља и пријава тридесетак малишана који ће од јесени ићи у вртић у Мокром, указују на то да је пројекат потпуно оправдан и вриједан улагања 80.000 КМ буџетских средстава у његову реализацију.

“ Цијеним да ће ова идеја коју, ево, претачемо у конкретно дјело, донијети вишеструку корист, јер ћемо једним потезом бар у некој мјери растеретити централни вртић у Палама који и поред озбиљног проширења капацитета не може у пуној мјери да одговори потребама, дјецу из Мокрог поштедјети свакодневних путовања до Пала и назад, а на тај начин, свакако, и смањити трошкове који су њихови родитељи и ближњи имали по том основу,“ рекао је начелник општине Пале, Бошко Југовић.

Југовић је додао да упоредо с овим радовима, воде се и активности на додатном повећању  капацитета јавне и двије приватне предшколске установе у Палама, а ова општина је опредијељена да се већ идуће године гради још једно ново обданиште, јер је то потреба с обзиром да Пале спадају у ред средина у којој расте број дјеце.

„То нам је и додатни подстрек да у још значајнијој мјери јачамо мјере пронаталитетне политике Општине Пале, које већ дају, а увјерен сам да ће и наредних година доносити позитивне ефекте,“ рекао је Југовић. 

ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстФотографије убијених Срба уз пут Братунац-Поточари (ФОТО)
Сљедећи текстЂуричић: Очекујемо искрено извињење Елвира Буцала