Насловна Најновије У оквиру „Спасовданских свечаности“ предвиђен богат програм

У оквиру „Спасовданских свечаности“ предвиђен богат програм

260
0

Општина Источно Ново Сарајево је поводом крсне славе и Дана општине – Спасовдана припремила богат и разноврстан програм који ће трајати до 27. маја, током којег су предвиђени концерти, изложбе и свечана академија.

„Спасовданске свечаности“ почеле су протеклог викенда организовањем Дјечијег сајма, а у петак, 19. маја, најављен је годишњи концерт ученика Школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево. Концерт ће бити одржан у општинском Културном центру са почетком у 19.00 часова, а у понедјељак, 22. маја, најављена је изложба фото конкурса „ИНСпирација“.

Свечана Спасовданска академија одржаће се у сриједу, 24. маја, у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

На Спасовдан, у четвртак, 25. маја, у 9.00 часова биће служена Света архијерејска литургија у Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима.

Истог дана, поводом обиљежавања 31 године од формирања Сарајевско-романијског корпуса и Прве сарајевске механизоване бригаде Војске Републике Српске од 11.00 часова на Централном спомен-крсту на Војничком гробљу у Миљевићима биће служен помен за страдале, а у 17.15 часова предвиђено је полагање цвијећа на споменик „Слава српском борцу“ преко пута зграде Општинске управе.

Славска литија биће уприличена од 17.45 часова на Тргу Републике Србије, а концерт групе „Легенде“ од 20.00 часова.

Регионална акција добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије биће организована у оквиру „Спасовданских свечаности“ у петак, 26. маја, у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, која је посвећена Свјетском дану добровољних давалаца крви.

Акција ће бити реализована од 9.00 до 15.00 часова, а годишњи концерт Културно-умјетничког друштва „Славија“ најављен је исти дан од 20.00 часова.

У суботу, 27. маја, Сабором изворног пјевања у Тилави званично ће бити и завршене „Спасовданске свечаности“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПредраг Ђурић из Новог Сада добитник је књижевне награде Совица за роман „Птице селице“
Сљедећи текстНовитовић: Сарајевско-романијској регији не пријете обилније падавине