Насловна Вијести Источно Сарајево У Палама подијељени пакетићи за 30 малишана

У Палама подијељени пакетићи за 30 малишана

144
0

Представници Општинске организације Црвеног крста Пале уручили су данас 30 новогодишњих пакетића за малишане са подручја ове локалне заједнице.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић рекла је Срни да су пакетићи уручени њиховим корисницима, и то за вишечлане породице, али и за неколико оних са самохраним родитељима.

– Планирали смо да ових 30 пакетића уручимо за православну Нову годину, али с обзиром на то да су дјеца била болесна, помјерили смо то за данас, на дан Светог Саве – дјечије славе – изјавила је Петровићева и додала да су пакетићи донација „Пошта Српске“.

Петровићева наводи да су кренули са својим редовним задацима гдје се дјеца у школи полако припремају за такмичење из пружања прве помоћи, у току је обука из пружања прве помоћи за возаче, док акцију добровољног даривања крви планирају организовати у фебруару.

Према њеним ријечима, ове године Општинска организација Црвеног крста Пале акценат ће ставити на омасовљавању чланства и радиће колективна учлањења по школама, вртићима, предузећима како би подигли свијест грађана у овој општини.

– Имамо велики број наших сарадника са којима сарађујемо годинама, а немају чланску књижицу, па желимо да то буде уједно један вид захвалности и да се укључе у нашу хуману породицу – поручила је Петровићева.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПрослава 9. јануара и ван територије Републике Српске
Сљедећи текстЗвезда и Војводина у част Синише Михајловића