Насловна Најновије У петак представљање књиге “Вук у ратној причи” Милана Јоловића Легенде

У петак представљање књиге “Вук у ратној причи” Милана Јоловића Легенде

72
0
На Сокоцу ће у петак, 4. октобра, бити промовисана књига “Вук у ратној причи” Милана Јоловића Легенде, у којој овај српски ратни командант, кроз искуствене приче говори о психо-социјалном аспекту понашања војника.
 
У предговору драматург и редитељ Драгослав Бокан поручује да је ријеч о оригиналној комбинацији ауторових искустава из рата са низом теоријских војно-психолошких примјера и црвеним датумима српског националног и историјског календара.
 
“Ниједне сувишне речи, ничег прикривеног или заборављеног. Без егоцентричне позиције, баналног држања лекција било коме и истицања сопствене улоге, са вешто савладаном потенцијалном препреком, која проистиче из сталног и нужног помињања сопствене судбине и оноликих сцена и конкретних призора из Милановог предратног, ратног и поратног живота”, наводи Бокан.
 
Он наглашава да Јоловић на занимљив начин сажето одговара на судбински важна питања, може ли свијет без рата, како одржати висок морал у рату, како адреналин утиче на војнике, када војник доживљава највећи шок и како наоружање и обука утичу на самопоуздање појединца и јединице?
 
На промоцији Јоловићеве књиге у Сокоцу ће осим Бокана, говорити генерал у пензији Винко Пандуревић и пуковник Душко Шљиванчанин.
 
Промоција ће бити одржана у парохијском дому Цркве Светог пророка Илије, од 19.30 часова.
ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДружење старих и младих Фочака уз шах, гусле и превенцију здравља
Сљедећи текстПаљанка Весна Милетић суди мечеве у Енглеској