Насловна Најновије У петак представљање „Школе изврсности“ у Палама

У петак представљање „Школе изврсности“ у Палама

169
0

У Средњошколском центру у Палама, у петак, 2. децембра, биће представљена „Школа изврсности у области превенције насиља и промоције здравља у Републици Српској“, најављено је из „Форум театра“ Источно Сарајево.

Циљ је представити изузетне резултате који су постигнути у Источном Сарајеву, а који укључују јачање капацитета школе да проводи један од 12 најбољих свјетских научно утемељених образовних програма за младе „Program ipsilon“ /Y/ који је развила организација „Ker internešnel“.

Овај програм предвиђа постизање стандарда изврсности који су предуслов за стицање статуса „школе изврсности“, представљање једног од најпознатијих и најсавременијих програма превенције насиља на нивоу градова/заједница – методологија Заједнице које брину, а који се проводи у Источном Сарајеву.

Активност се реализује у оквиру пројекта „Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ“ који финансира УН Вумен /Women/ БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи „Форум театар“.

У оквиру представљања „Школе изврсности“, општина Пале и „Форум театар“ из Источног Сарајева потписаће Меморандум о сарадњи који дефинише начине међусобне сарадње у остваривању заједничких циљева и синхронизованог доприноса превенцији насиља над женама, насиља којем су изложена дјеца и млади и постизању већег степена родне равноправности.

Потписивање меморандума биће обављено у кабинету Средњошколског центра Пале у 11.00 часова, док је представљање „Школе изврсности“ у 11.30 часова.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 29.11.(ВИДЕО)
Сљедећи текстЕнглеска и САД у нокаут фази Свјетског првенства у Катару